سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز خیال

نظر

اگر مادری چند هفته ای از کودک دور شود کودک شش تا هشت ماهه ممکن است دچار افسردگی شود ، مخصوصا اگر تا ان زمان منحصرا مادر از او مراقبت کرده باشد . کودک در چنین شرایطی به خاطر ترس از جدایی کودکان افسرده می شود اشتهای خود را از دست می دهد ، به اشنا و غریبه پاسخی نمی دهد.

ترس از جدایی کودکان

ترس از جدایی کودکان

ترس از جدایی کودکان یکی از مشکلات کودکان در جامعه است . اگر مادری چند هفته ای از کودک دور شود کودک شش تا هشت ماهه ممکن است دچار افسردگی شود ، مخصوصا اگر تا ان زمان منحصرا مادر از او مراقبت کرده باشد . کودک در چنین شرایطی به خاطر ترس از جدایی کودکان افسرده می شود اشتهای خود را از دست می دهد ، به اشنا و غریبه پاسخی نمی دهد ، غالبا به پشت دراز می کشد و سرخود را از این طرف به آن طرف می گرداند و دیگر سعی نمی کند بنشیند و یا جهان پیرامون خود را کشف کند .

درباره ترس از جدایی کودکان بیشتر بدانید ..

در باره ی ترس از جدایی کودکان باید گفت ، در دو تا دو ونیم سالگی دیگر جدا شدن از مادر افسردگی ایجاد نمی کند ، بلکه به صورت اضطراب جدی و دردناکی جلوه می کند . اگر مادر یا پدر به خاطر کاری ضروری ناچار باشند برای مدتی از شهر خارج شوند و یا مادر کار تمام وقت بگیرد و ازقبل هم کودک را به کسی ای جایی که قرار است مراقبت از او را به عهده بگیرند ، عادت نداده بشاد ، کودک ممکن است هیچ نشانه ای از اضطراب بروز ندهد و خیلی خوب هم با مراقبت کننده کنار می اید .اما به محض اینکه مادر بر می گردد ، کودک به طرف او می دود و خود را به دامان او می آویزد و هر وقت که مادرش می خواهد از او دور شود با وحشت جیغ می کشد و گریه می کند . در این هنگام او اجازه نمی دهد که مراقبت کننده اش حتی یک قدم پیش بیاید و حتی نسبت به او بی ادبی هم می کند . موقع خواب کودک با قدرت هر چه تمام تر به مادرش چنگ می اندازد و اجازه نمی دهد او را در تختش بگذارند .

در سن سه سالگی احتمال ترس از جدایی کودکان کمتر است چون شما می توانید شرایط جدید را برایش توضیح دهید و او در سنی هست که این موضوع را بفهمد و اعتمادش را به شما از دست ندهد . ولی نمی توانید مطمئن باشید که واکنش او چه خواهد بود . بچه هایی که احساس ناامنی دارند ، بیش از حد حساس هستند ویا فقط پدر و مادر خودشان را می شناسند ، ممکن است در مقابل مهد کودک یا پرستار غریبه مقاومت کنند .

حتی در پنج یا شش سالگی هم ممکن است کودکانی از این که آنها را به مهد کودک یا کلاس اول مدرسه بگذارید خوششان نیاید و مقاومت کنند . به گزارش آسان طب  اگر کودک خواهر و برادر بزرگتری داشته باشد ، احتمال این وضع کمتر است ، چون روزها و ماه ها با آنها درباره ی آرزوی رفتن به مدرسه صحبت کرده است .

 

منبع مطلب ترس از جدایی کودکان : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر

روماتیسم یکی از انواع بیماری ها هست که ابتدا از دست و مچ شروع می شود ، سپس شدت یافته و به مفاصل و عضله و اعصاب می رسد . برای آشنایی با سایر بیماری ها مقاله زیر را بخوانید .

انواع بیماری ها

انواع بیماری ها

انواع بیماری ها تعدادشان زیاد است . هر انسانی باید با انواع بیماری ها یا حداقل با بسیاری از بیماری های رایج آشنا شود و علایم آن را بشناسد . در زیر به برخی از انواع بیماری ها اشاره کرده ایم .

تشنج (حرکت غیر ارادی عضوی بدن ) از انواع بیماری ها

از بلغم : یکباره عارض می شود ، ثقل و کسالت باشد ، نبض عریض و رنگ چهره سپید باشد ، سردی و لمس ، عدم تشنگی ، زیاد بودن خواب و سستی اعصاب از باد : تشنج دفعتا واقع شده و به سرعت رفع می شود .

از خشکی : لاغری و باریکی عضو متشنج ، خشکی طبع ، کمی ادرار ، گرسنگی زیاد ، تب تند در اول و تب

به تدریج راست ماندن و خشک شدن عضوی از اعضای بدن :

سردی و لمس ، سنگینی اعضا ، نرمی نبض ، باطل شدن قوه ضبط ، گاهی بیمار نتواند ادرار یا مدفوع خود را نگه دارد یا صورت کشیده شده بیمار خندان به نظر آید .

لقوه (کج شدن چشم و روی لب) از انواع بیماری ها

عضو به طرف عضو دیگر کشیده شود ، لبها به هم جفت نشود به قسمی که از مکیدن عاجز شود ، در صورت عطسه زدن از یک طرف صورت زند ، پلکهای چشم همزمان باز و بسته نشوند ، یا در تمام اعضا خلل وارد کند .

راشی تیسم – پاژت – دیسک از انواع بیماری ها

راشی تیسم :

راشی تیسم یکی از انواع بیماری ها است و اغلب در کودکان قبل از بلوغ شایع است ، نرم کننده و شکننده استخوان پا ، لنگ شدن ، تغییر شکل دنده ها ، در بالغین و بزرگسالان بصورت سستی استخوان ها ، و درد ستون فقرات و ناحیه لگن خاصره

پاژت :

تغییر شکل دادن استخوانهای کاسه سر و لگن خاصره و دست و پا با شیوع تصلب شرایین

دیسک :

تغییر شکل دیسک بین دو مهره کمر همراه با درد در ناحیه

روماتیسم – آرتروز – نقرس از انواع بیماری ها

بیماری روماتیسم ابتدا از دست و مچ شروع می شود ، سپس شدت یافته و به مفاصل و عضله و اعصاب می رسد .

روماتیسم حاد مفصلی ( آرتریت روماتوئید)

ورم و درد مفاصل و رگها ، خشک شدن مفاصل ، انقباض ساعد زانو و دستها ، دردهای انگشتان ، قرمزی مفاصل زانو وساعد ، ظاهر شدن گانگرن در انگشتان دست ، تنگی دریچه میترال قلب

آرتروز

سوزش و درد ، اغلب دررگ و مفاصل پشت و گردن و زانو و آرنج دست به وجود می آید .

نقرس

التهاب بند انگشتان شست پا و چند مفصل و کف پا و درد شدید ، در صورت عدم معالجه منجر به تغییر شکل آن می شود .

سیاتیک از انواع بیماری ها

عصب سیاتیک که از شعبه های اعصاب نخاعی است و از کمر و اطراف مهره های ستون فقرات به طرف پاها منشعب میگردند و باعث حرکات عضلات و ران و ساق پا میگردند. به گزارش اسان طب  به دلایل گوناگونی از قبیل حمل اشیا سنگین یا سرماخوردگی بر حجم حلقه غضروفی شبکه کمر افزوده شده و روی عصب نخاعی مجاور فشار می آورد که منجر به درد می شود و متورم میگردد که با رفع عوامل درد بر طرف می شود .

لوزتین و ورم لوزه از انواع بیماری ها

تورم عفونی ، (سفید رنگ ) بزرگتر از حد طبیعی ، به وجود آمدن اشکال در عمل تنفس و فرو بردن آب دهان .

در صفراوی مزاج : یبوست ، تلخی دهان ، سوزن زبان ، شذت التهاب ، عطش زیاد ، درد لوزه ها به هنگام بلع ، دراز و شل شدن لوزه ها مثل دم موش . ورم حلق و لوزه هال

در بلغمی مزاج : نرمی و سفیدی موضع ورم ، وجود درد و سوزش ورم حلق و لوزه ها

در سوادی مزاج : سفتی و تیرگی رنگ کام و زبان و لوزه ها ، ترشی دهان .

ورم پرده حلق : خارح شدن مایعات از بینی هنگام بلع

طحال ( سپرز) از انواع بیماری ها

به علت زیادی یا غلظت خون ، عطش زیاد ، سوزش حرارت زیاد موضع طحال ، سرخی یا سیاهی رنگ مدفوع و آمدن غایط یا قرقر

از سردی و رطوبت غالب بر طحال : سقوط اشتها ، عدم تشنگی ، کثرت قرقر و آروغ زیادی آب دهان .

ورم طحال از حرارت زیاد : درد و التهاب ، ثقل طرف سپرز ، تشنگی ، تب تند بنویت ، سیاهی مدفوع و گاهی سرخی موضع طحال

ورم طحال از سودا : نفخ شکم ، سفتی سپرط، برآمدگی طحال که احساس شد ، نفس به راحتی و تمام نتوان کشید ، راحتی در هنگام گرسنگی ، سختی بیماری در سیری ، هضم ناقص ، لاغری ، کبودی و تیرگی رنگ و سرعت نبض

نارسائی کبد از انواع بیماری ها

نارسائی و ضعف در حالت گرمی : عطش زیاد ، تلخی دهان ، خشکی زبان ، کم شدن اشتها ، یبوست شکم ، قرمزی ادرار و پریدگی رنگ چهره

نارسائی کبد در مزاج سرد :

برافروختگی صورت ، کمی عطش ، گرفتگی رنگ صورت ، سفیدی زبان و لب ، کم رنگ بودن ادرار ، کمی مدفوع و سفیدی آن .

نارسائی کبد در صفراوی مزاج :

یبوست و گرمی و حرارت بدن ، تلخی دهان ، رنگ پریدگی چهره ، استفراغ های سبز و زرد و گاهی تب نارسائی کبد

مزاج بلغمی :

سردی بدن در لمس ، سفید و گاهی پر رنگ بودن ادرار ، گرفتگی رنگ چهره و درد در طرف راست ناحیه کبد .

 

منبع مطلب انواع بیماری ها : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر

بیماری آپاندیس به دلیلی نوعی انسداد در آپاندیس انسان روی می دهد . بیماری آپاندیس می تواند نسبی یا کامل باشد . اگر آپاندیس مسدود شود در نتیجه باکتری هایی در ان قسمت شروع به رشد و تکثیر می کنند که بسیار خطرناک است .

آپاندیس

آپاندیس

آپاندیسیت (Appendicitis) یک نوع بیماری است که طی آن آپاندیس (appendix) ملتهب شده و پر از چرک می شود. آپاندیس از روده‌ی بزرگ و درناحیه پایین و راست شکم منشعب می‌شود. البته اکثر مردم اسم این بیماری را اپاندیس مینامند .

علت آپاندیس

بیماری آپاندیس به دلیلی نوعی انسداد در آپاندیس انسان روی می دهد . بیماری آپاندیس می تواند نسبی یا کامل باشد .

آپاندیس کامل همان نوع آپاندیسی است که منجر به مراجعه به اورژانس و در نتیجه عمل جراحی می شود .

از جمله علت های آپاندیس می توان به موارد زیر اشاره کرد .

-انباشته شدن مدفوع

-کرم

-تومور

-ضربه

-بزرگ شدن فولیکول در بدن انسان

اگر آپاندیس مسدود شود در نتیجه باکتری هایی در ان قسمت شروع به رشد و تکثیر می کنند که بسیار خطرناک است . این باکتری ها منجر به عفونت شدید می شود و همراه با فشار درد آور است . که موجب فشردگی رگ های خونی می گردد .

حال اگر اپاندیس پاره شود ، در طی این پارگی ممکن است مدفوع وارد شکم شود . یکی از پیامدهای پارگی اپاندیس پریتونیت (تورم بافتی که دیواره شکم را می پوشاند ) می باشد . لازم به ذکر است که اگر اپاندیس پاره شود به کل اعضای دیگر بدن ممکن است آسیب برساند . این اعضا می تواند سکوم ، مثانه یا کولون سیگموئید باشد .

اما ممکن است آپاندیس پاره نشود و به جای پارگی و ترکیدگی فقط نشت کند . این نشت منجر به آبسه چرکی خواهد شد و عفونت در ناحیه کوچکی را در بر دارد . اما عوارض خطرناک تری ندارد .

علایم آپاندیس

یبوست
اسهال
استفراغ
تهوع
کاهش اشتها
ناتوانی در دفع گاز
تورم شکم
تب خفیف

همه این ها مانند یبوست از علایم اپاندیس است . در هنگام اپاندیس ابتدا شکم درد ملایمی می گیرد . اما به مرور این درد یکنواخت تر و در عین حال شدید تر می شود . گاهی ایجاد تغییرات در دفع ادرار را نیز در پی دارد . تاکید می کنیم که اگر سمت راست شکمتان درد گرفت و علایم بالا را نیز در خود دیدی حتما هر چه سریعتر به اورژانس و پزشک مراجعه کنید .

تشخیص آپاندیس

برای تشخیص بیماری اپاندیس یک چهارم پایینی در سمت راست شکم مورد معاینه قرار می گیرد . اگر فرد باردار باشد این درد خیلی شدید تر است و بیشتر مشخص است . به گزارش اسان طب اگر پارگی کامل اپاندیس رخ داده باشد شکم بیمار سفت می شود .

البته تست هایی برای تشخیص اپاندیس علاوه بر مشخصات بالا هم وجود دارد که به اختصار آنها را بیان می کنیم :

آزمایش ادرار : این ازمایش نشان مید هد که درد ناشی از عفونت های ادراری نیست و مختص بیماری دیگری است .

آزمایش های بارداری : این امر را نشان می دهد که ایا درد مربوط به بارداری خارج از رحم است یا خیر .

تصویر برداری از قفسه سینه : التهاب لوب پایین و سمت راست را بررسی می کند که ایا درد مربوط به ان است یا خیر .

بررسی های لگنی در افراد مونث : این تست این حقیقت را نشان مید هد که درد مختص به عفونت های لگنی یا مشکل در دستگاه تناسی نیست .

 

منبع مطلب آپاندیس : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر


فیبر باقی مانده ی غذاهای گیاهی و میوه ها است . فیبر از نظر علم شیمی ترکیبی است که سلولز – همی سلولز – پکتین – لیگنین – صمغ ها و سایر کربوهیدارتهای غیر قابل هضم . فیبر ها قادرند مقداری آب به خود گرفته مدفوع را نرم و حجم آنرا زیاد کنند .

فیبر

فیبر

فیبر باقی مانده ی غذاهای گیاهی و میوه ها است . فیبر از نظر علم شیمی ترکیبی است که سلولز – همی سلولز – پکتین – لیگنین – صمغ ها و سایر کربوهیدارتهای غیر قابل هضم .

این مواد معمولا در روده ی انسان قابل هضم نمی باشند . لذا برای بدن تولید انرژی نمی کنند و تنها استفاده آن ها این است که باعث پر کردن روده شده عبور فضولات را در روده تسریع نموده ، حرکات دودی شکل روده را تحریک می نمایند . به عبارت دیگر فیبر ها قادرند مقداری آب به خود گرفته مدفوع را نرم و حجم آنرا زیاد کنند . بدین سبب عبور مدفوع در روده تسهیل شده یبوست بر طرف می گردد . بنابراین هر شخصی باید روزانه مقداری مویه –سبزی و غلات همراه با مقداری کافی آب مصرف نماید تا بطور طبیعی فضولات روده او تخلیه گردد .

این مقدار برای هر کیلوگرم وزن بدن یک شخص بالغ حداقل 100 میلی گرم فیبر است که باید با غذاهای روزانه مصرف شود .

ارتباط فیبر غذا با بیماریها

امروزه با پیشرفت صنایع غذایی برای اینکه غذاها اسان جویده شوند ، خوشمزه و خوش طعم گردند با وسائل ویژه ای فیبر آنها گرفته و حذف می شوند ولی تحقیقات دانشمندان نشان داده است . کم شدن مواد فیبری رژیم غذایی در بروز بیماری های زیر دخالت دارد .

نارسائی قلب – بیماری های قلب و عروق – بالا بودن کلسترول خون – افزایش چربی خون – مرض قند – چاقی – بیماری های روده از قبیل یبوست های مزمن – بواسیر – آپاندیسیت – دیورتیکولیت – و بالاخره سرطان روده .

لذا توصیه می کنند که برای جلوگیری از بروز حملات قلبی ، برای کم شدن کلسترول خون – معالجه مرض قند – مبارزه با چاقی و یبوست لازم است مردم در رژیم غذایی خود مقدار متناسب مواد فیبری اضافه کنند .

در مورد سرطان روده فرضیه های فعلی بر این اساس استوار است که رژیم پر فیبر ممکن است سبب رشد باکتری های مخصوص در روده شود و این باکتری ها قادر به متابولیزه کردن مواد سرطان زا به مواد غیر سرطان زا در روده گردند .

لازم به تذکر است که مراکز تحقیقات پزشکی و غذایی هنوز موفق نشده اند صریحا اظهار نمایند چه نوع و چه مقدار فیبر باید به غذای انسان افزوده شود تا بهترین نتیجه به نفع سلامتی بدن عاید گردد و لذا در مصرف مواد فیبری لازم است جانب اعتدال رعایت شود .

دانشمندی به نام فماندز با تجربیات ارزنده خود نشان داد که اگر مصرف فیبر (میوه – سبزی – نان گندم ) از 6 گرم به 20 گرم در روز افزایش یابد ، وزن مدفوع از 95 گرم به 121 گرم خواهد رسید و دفع روزانه پتاسیم بتوسط مدفوع از 5/6 میلی اکی و الان به 13/8 میلی اکی والان تجاوز می کند و دفع سدیم کمی افزوده می شود . به گزارش آسان طب  همچنین دفع اسیدهای آلی زیاد می شود و همین دفع اسیدهای آلی باعث لینت مزاج و گاهی اسهال می شود .

به طور کلی با رژیم های پر فیبر (سبزی و میوه زیاد ) مقدار ازت و چربی بیشتری دفع می گردد و بدین طریق افرادی که چربی خونشان بالا است می توانند بدون خوردن دارو ، با مصرف مویه وسبزی ، چربی خون را تا حدی پایین بیاورند .

 

منبع مطلب فیبر : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر

عنصر ید شبه فلزی است که با غذا و آب اشامیدنی و بعضی میوه ها وارد بدن شده و از راه خون به غده تیروئید رفته و در آنجا تبدیل به هورمون تیروئید می گردد . غده تیروئید که در جلوی گردن قرار دارد بر اثر کمبود عنصر ید بزرگ می شود .

عنصر ید

عنصر ید

عنصر ید در آب دریا ، دریاچه ها ، مرداب های شور ، آب های معدنی گرم ، چشمه های شور ، آب های زیرزمینی وآبهای شیرین  فراوانست .

عنصر ید شبه فلزی است که با غذا و آب اشامیدنی و بعضی میوه ها وارد بدن شده و از راه خون به غده تیروئید رفته و در آنجا تبدیل به هورمون تیروئید می گردد . غده تیروئید که در جلوی گردن قرار دارد بر اثر کمبود عنصر ید بزرگ می شود . این بیماری در طب جدید گوارتر ساده نام دارد و چون غده تیروئید بر اثر غم و غضه نیز ممکنست بزرگ شود در گذشته بزرگی غده تیروئید را غمباد می نامیدند ، در حالی که گواتر سمی هنگامی است که غده تیروئید پر کار شده اما اندازه غده ممکنست بزرگ شده یا نشده باشد .

مقدار عنصر ید که روزانه به بدن وارد می شود بر حسب نوع تغذیه و مناطق جغرافیایی متفاوت است و در مناطقی که ید در زمین و آب کمیاب نیست . بین 120 تا 150 گاما نوسان دارد . غده تیروئید در شرایط طبیعی برای عمل هورمونسازی خود شبانه روز به 70 گاما ، عنصر ید احتیاج دارد . مقدار عنصر ید در آب و خاک نواحی مختلف جهان متفاوت است .مثلا میزان ید در آب و خاک نواحی مختلف جهان متفاوت است . مثلا میزان ید در آب دریا وخاک مجاور دریا نسبتا زیاد است بدین جهت مواد دریایی وسبزیجات و میوه هایی که در سواحل دریا کشت می شود حاوی مقدار زیادی ید می باشند و به عکس در مواد غذایی که دور از دریا به ویژه در نقاط کوهستانی تولید می شوند کمبود ید مشاهده می گردد . لذا در چنین نواحی معمول است به آب اشامیدنی با نمک خوراکی مقداری ید اضافه میک نند . تا سکنه این نواحی دچار بزرگی غده تیروئید گواتر نشوند .

بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی WHO در تمام دنیا تقریبا 200 میلیون نفر از جمعیت دنیا مبتلا به گواتر می باشند . اکثر این افراد با مصرف ید معالجه می شوند . در ضمن رژیم غذایی آنها باید از نوع ماهی دریا ، میگو ، تخم مرغ ، آناناس ، لوبیا سبز ، هویج و پیاز غنی باشد و برعکس از انواع کلم و شلغم پرهیز نمایند . زیرا این مواد که گواتر زا میباشند ، محتوی ماده ای هستند بنام پروگواترین و این ماده در روده تحت اثر آنزیم ویژه ای مبدل به گواترین می گردد و گواترین باعث ایجاد گواتر ساده (بزرگی غده تیروئید) در جلو گردن خواهد شد .

اهمیت عنصر ید

عنصر ید ، عنصریست که در غده تیروئید به مصرف تهیه هورمون تیروئید می رسد . لذا برای پی بردن به اهمیت ید لازم است .

اعمالی که هورمون تیروئید در بدن انجام می دهد در زیر مختصرا بیان می کنیم :

1-هورمون تیروئید رشد و نمو بدن را تنظیم می کند . لذا بر اثر کمبود این هورمون علایم کم کاری تیروئید به وجود می اید در این بیماران ، کم کاری تیروئید در کودکان موجب کند ذهنی ، کوتاهی قد (کوتوله گی) ، بزرگی سر نسبت به تنه ، چین خوردگی پوست صورت ، بزرگی دهان و زبان می شود .

2- هورمون تیروئید تنظیم اعمال دستگاه هاضمه را به عهده دارد .

3-تنظیم دستگاه اعصاب

4-تنظیم دستگاه قلبی عروقی

5-تنظیم حرارت بدن و فعالیت عضلات

6-تنظیم ویتامین های مورد لزوم انسان

7-تنظیم عمل خونسازی

8-تنظیم تولید مثل . به گزارش اسان طب این اعمال مهم همگی به عهده هورمون تیروئید است که در بعضی موارد از ارگانهای دیگر نیز کمک دریافت می دارد .

9- آزمایشات انجام شده بر روی انسان و موش صحرائی نشان داده است کمبود ید ممکن است موجب افزایش سرطان غده تیروئید گردد.

 

منبع مطلب عنصر ید : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر

از خواص نارنج اینست که آب میوه نارنج ترش ، مطبوع و سرشار از ویتامین C می باشد . و در مصارف غذائی مشابه سرکه و آبلیمو به کار می رود . گل درخت نارنج که بنام بهار نارنج موسوم است بسیار زیبا و معطر است . علاوه بر میوه نارنج ، بهار نارنج و برگ درخت نارنج مصارف قابل ذکری دارند .

خواص نارنج

خواص نارنج

خواص نارنج بی نظیر است .  نارنج میوه ایست خوراکی که درخت آن در شمال و جنوب ایران پرورش داده می شود برگ این درخت در تمام ایام سال سبز است و منظره ای بسیار زیبا دارد . از خواص نارنج اینست که آب میوه نارنج ترش ، مطبوع و سرشار از ویتامین C می باشد . و در مصارف غذائی مشابه سرکه و آبلیمو به کار می رود . در 100 گرم آب نارنج مقدار ویتامین ها به قرار زیراست :

ویتامین A 3 واحد – ویتامین B1 14 میلی گرم – ویتامین B2 6 میلی گرم – ویتامین C 250 میلی گرم .

گل درخت نارنج که بنام بهار نارنج موسوم است بسیار زیبا و معطر است . علاوه بر میوه نارنج ، بهار نارنج و برگ درخت نارنج مصارف قابل ذکری دارند .

خواص نارنج : برگ نارنج

از تجزیه شیمیایی برگ درخت نارنج موارد زیر را بدست آورده اند :

1-اسانسی معطر با بوی مطبوع

2-استاکیدرین

3-یک ماده تلخ

4-هسپریدین و غیره

آرام بخش – ضد تشنج و هضم کننده بودن از خواص نارنج و برگ نارنج است . برای هر یک از این موارد ممکن است 5 تا 10 گرم برگ تازه نارنج را در یک لیتر آبجوش دم کرده به تدریج صبح و ظهر و شب 1 تا 2 استکان با کمی شکر شیرین نموده تناول نمایند . ممکن است یک برگ تازه و تمیز نارنج را در یک استکان آبجوش قرار دهند . چند دقیقه صبر کنند تا مواد مثر آن وارد آب گشته به صورت چای مصرف نمایند .

برگ درخت نارنج را اگر با دست تحت فشار قرار داده له کنند عطر ملایم و مطبوعی از آن خارج می شود که استشمام آن برای آرامش اعصاب و برطرف نمودن اندوه مفید بوده انسان را فرحناک می نماید .

خواص نارنج : پوست نارنج

از تجزیه پوست نارنج مواد زیر را بدست آورده اند :

1-هسپریدین
2- ایزوهسپریدین
3- اورانتامارین و اسید اورانتاماریک
4- اسید هسپریک
5- اسانس
6- ماده تلخ
7- لعاب ( موسیلاژ)

مقوی معده – صفرابر و ضد خونریزی داخلی است . برای این منظور از پوست زرد نارنج شربت یا مربا تهیه نموده بیمار تناول می کند .

رفع کننده سم عقرب است . برای این بیماران شرط اول اینست که هر چه زودتر به مراکز درمانی مجهز مراجعه کنند تا با تزریق سرم ضد زهر عقرب اقدام به معالجه آنها شود . علاوه بر این ممکنست از پوست نارنج نیز استفاده نمایند . بدین منظور باید پوست تازه و زرد رنگ نارنج را در آب خیسانده مدتی صبر کنند تا مواد موثر آن وارد آب شود و سپس از این آب با کمی شکر به بیمار عقرب گزیده می خورانند .

طرز تهیه روغن نارنج

پوست زرد نارنج را همراه با بهار نارنج (شکوفه آن) در روغن کنجد ریخته به مدت 3 هفته در آفتاب میگذارند و سپس صاف کرده به مصرف می رسانند .

 خواص نارنج : بهار نارنج Orange flower

گل درخت نارنج را بهار نارنج می نامند که در اوایل فصل بهار پدیدار می شود . این گل پنج گلبرگ سفید معطر و در حدود 20 پرچم دارد . به گزارش اسان طب بهار نارنج هنگامیکه تازه است بوی معطر و بسیار مطبوعی دارد . برای مصارف دارویی ، بهارنارنج را بحالت غنچه هنگام صبح از درخت می چینند و به سرعت در تاریکی خشک می کنند . ولی خشک کرده آن عطرش کمتر می شود .

 

منبع مطلب خواص نارنج : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر

در حالت عادی هر فرد بالغ و سالم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود احتیاج به 1 گرم پروتئین قابل جذب دارد . پروتئین میوه ها در مغز گردو پروتئینی بنام ژوگلانزین (Guglansine) می باشد. همچنین در مغز فندق پروتئینی بنام کوریلین (Coryline) یافت شده است .

پروتئین میوه ها

پروتئین میوه ها

پروتئین میوه ها برای سلامت بدن الزامی است . در حالت عادی هر فرد بالغ و سالم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود احتیاج به 1 گرم پروتئین قابل جذب دارد . واضح است این مقدار پروتئین در صورتی کافیست که احتیاج بدن از لحاظ قند و چربی در حد لازم تامین گردد تا پروتئین ها فقط صرف نیازهای ساختمانی ، رشد و نوسازی سلولهای بدن شوند .

پروتئین میوه ها در بدن

درباره تامین پروتئین بدن انسان به چند عامل باید توجه کرد :

مقدار پروتئین – کیفیت و ترکیب پروتئین ، درجه هضم آن ، وزن و سطح بدن انسان ، سن و جنس ، مرد یا زن ، مراحل مختلف زندگی یعنی کودک – بلوغ – حاملگی و شیردادن .

به طور کلی برای اینکه تعادل ازت بدن حفظ شود انسان بالغ روزانه به 80 تا 100 گرم پروتئین احتیاج دارد و کودکان روزانه 30 تا 40 گرم احتیاج دارند . ولی مادران باردار باید مقداربیشتری پروتئین مصرف کنند . زیرا مطالعات اخیر نشان داده است که وزن نوزادان در هنگام تولد مربوطست به مقدار پروتئینی که مادر در دوران حاملگی مصرف کنند ، زیرا مطالعات اخیر نشان داده است که وزن نوزادان در هنگام تولد مربوطست به مقدار پروتئینی که مادر در دوران حاملگی مصرف کرده است .یعنی نوزاد نارس مربوط به مادرانی بوده است که دچار کمبود پروتئین بوده اند .

میوه ها اصولا در تامین آب ، موادمعدنی ، و مواد قندی بدن رل عمده تری دارند . مع الوصف پروتئین بسیار ساده ( هلو پروتئین ) به مقدار 0/5 تا 1/5 درصد در ترکیب میوه سیب ، گلابی ، انجیر ، زرد آلو ، گوجه و گیلاس بکار رفته است .

پروتئین میوه ها در مغز گردو پروتئینی بنام ژوگلانزین (Guglansine) می باشد و در مغز فندق پروتئینی بنام کوریلین (Coryline) پیدا کرده اند .  به گزارش اسان طب یکی از نکات بسیار مهم و جالب در مورد پروتئین میوه ها توجه این است که اخیرا از آفریقای غربی میوه هایی بومی بدست آورده اند که پروتئین این میوه ها قدرت شیرین کنندگی زیادی دارند . به طوری که می توان آنها را برای شیرین کردن غذا هم بکار برد . این مواد را تحت نام شیرین کننده های پروتئینی Protein Sweeteners بررسی نموده و گزارش داده اند که بعضی از آنها تا 1500 مرتبه و بعضی دیگر تا 3200 مرتبه شیرین تر از شکر هستند . لذا دانشمندان بدو منظور سعی دارند این میوه ها را در جای دیگر پرورش دهند .یکی به جهت اینکه حاوی پروتئین بوده برای بدن بسیار مفید هستند . دوم اینکه شیرینی انها چون از دسته پروتئین ها می باشد نه تنها برای بیماران مبتلا به مرض قند با ارزش است بلکه برای افراد سالم اجتماع نیز بسیار مفید خواهد بود و انسان را از مصرف قندهای معمولی تا حدی بی نیاز می کند و این مسلما در بهداشت بشر اثر شایان توجهی خواهد داشت .

نام میوه هایی که حاوی شیرین کننده های پروتئینی یا پروتئین میوه ها می باشند عبارتست از :

1-میوه میراسل Miracel fruit

2-یک انگور به نام Serendipity berries

این انگور که در نواحی کنگو ، سودان و رودزیای جنوبی یافت می شود رنگ قرمز دارد .

3- کاتمفی (katemfe) که در آفریقا می روید . از این میوه برای شیرین کردن چای ، مشروبات دیگر ، و حتی تهیه نان شیرینی استفاده می شود .

 

منبع مطلب پرتئین میوه ها : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر

آموزش کودک باهوش را میتوان با برانگیختن فعالیت های مفید در آنان که تدارک آنها برای پدر و مادر مقدور باشد و از طریق مشارکت با کودک می توان انجام داد . رفتن به موزه ها ، باغ وحش و کتابخانه ها می تواند اشتهای عظیم کودک باهوش را برای یادگیری تغذیه کند .

کودک باهوش

کودک باهوش

کودک باهوش نسبت به سایر همکلاسی ها هوش سرشاری دارد . در کلاسی که توقع همه این است که شاگردان دقیقا در یک سطح باشند ، کودکی که باهوش تر از اغلب بچه هاست کسل می شود ، چون درسها به نظرش آسان و تکراری می رسند . ایا چنین شاگردی را باید به کلاس بالاتر فرستاد یا او را باید در کنار شاگردان همسن و سالش نگه داشت ؟ یک پدر و مادر دلسوز در چنین مواقعی چه باید بکنند ؟

درمورد کودک باهوش بیشتر بدانید …

به اعتقاد من پدر و مادر هوشیار و حساس غالبا بهتر از معلم فرزندشان از توانایی های او خبر دارند ، بنابراین اگر فکر می کنید کودک شما از کلاس بالاتر از کلاس خودش استفاده بیشتری می برد ، موضوع را با معلم و مشاور مدرسه مطرح کنید .

به رغم تصمیمی که گرفته می شود ، این مسئولیت شماست که ببینید ایا مهارت های کودک شما به شکلی که بتواند از نیروهای بالقوه خود به بهترین وجه استفاده کند ، بهره برداری می شود یا نه .

کلاسی را جهشی طی کردن ، همیشه پاسخ مناسبی به این مساله نیست و خطراتی را هم در بر دارد . اگر فرزند شما از نظر جثه بزرکتر از همسن و سالهای خود است و از نظر اجتماعی هم پیشرفت خوبی دارد ، ممکن است انتقال به کلاس بالاتر برایش مفید باشد ، ولی اگر جثه کوچکی دارد و در ورزش ها نمی تواند با دیگران رقابت کند و یا علائقش با سایر شاگردان کلاس بالاتر همخوانی ندارد ، ممکن است منزوی شود و تنها بماند .

کودک باهوش  قبل از اینکه به مدرسه برود به وسیله کنجکاوی ، رشد زبانی و علاقه به خواندن و نوشتن ، هوش سرشار خود را نشان می دهد . مربیان تعلیم و تربیت سالهاست که می دانند با ترغیب کنجکاوی و علایق کودک از طریق صحبت کردن با او و کتاب خواندن هر روزه برای او و در معرض دنیا قرار دادنش ، بهترین شیوه برای کمک به کودک است که همه قابلیت های خود را بروز دهد .

آموزش کودک باهوش را میتوان با برانگیختن فعالیت های مفید در آنان که تدارک آنها برای پدر و مادر مقدور باشد و از طریق مشارکت با کودک می توان انجام داد . رفتن به موزه ها ، باغ وحش و کتابخانه ها می تواند اشتهای عظیم کودک باهوش  را برای یادگیری تغذیه کند . شاید بخواهید که رفتن به کنسرت موسیقی ، مسافرت و گردش در طبیعت را هم بر آنچه گفتیم بیفزایید . این کارها تجربه های کودک شما را غنی می سازد و او را با آگاهی وسیع تری نسبت به دنیای بیرون به سر کلاس می فرستد .

گاهی اوقات شاید پدر و مادر بیشتر از آنچه که تشخیص می دهند ، در مورد فرزندان خود آرزوهایی را در سر می پرورانند و آنها را وادار می سازند که فعالیت های هوشی فراتر از توانایی خود را انجام بدهند و این کار را به قیمت از دست رفتن امنیت عاطفی و میل کودک به انسان سالم و شاد بودن انجام می دهند .

مثلا هنگامی که کودک در چهار سالگی خانه بازی می کند ، پدر و مادر از کنار موضوع ، راحت می گذرند ، ولی اگر همین کودک شروع به خواندن کند ، چشم های پدر و مادرش از خوشحالی برق می زند و علاقه آنها به کودک جلب می شود . کودک باهوش  این موضوع را تشخیص می دهد و بر فعالیت خود می افزاید . به گزارش اسان طب  نتیجه این که کودک از فعالیت مناسب سن خود دست بر می دارد و به طرف کاری می رود که قبل از سن دبستان اصلا لازم نیست .

 

منبع مطلب کودک باهوش : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر

در تمام موارد عفونت ادراری در کودکان ، همه دستگاه ادراری کودک دقیقا و به طور کامل باید با آزمایش ها و معالجات گوناگون مورد بررسی قرار بگیرد . عفونت های دستگاه ادراری معمولا در کودکانی که مجاری ادرار آنها درست شکل نگرفته است ، دیده می شود ، هر چند کودکانی هم که از این نظر سالم هستند ، عفونت دستگاه ادراری می گیرند .

عفونت ادراری در کودکان

عفونت ادراری در کودکان

عفونت ادراری در کودکان : عفونت کلیه ها یا مثانه ممکن است بیماری دشواری راکه همراه با تب بالا و نامرتب است به وجود بیاورد . گاهی هم عفونت خفیف و بدون تب است . کودک بزرگتر دائما از سوزش هنگام ادرار و تکرر آن گلایه می کند ، ولی اغلب نشانه ای وجود ندارد . این عفونت معمولا در دخترها و در دو سال اول تولد مشاهده می شود و نیاز به درمان فوری دارد .

اگر در ادرار چرک وجود داشته باشد ، ممکن است که به نظر برسد ، ولی با چشم غیرمسلح نمی شود آن را تشخیص داد . درعفونت ادراری در کودکان ، ادرار عفونی معمولا کم و بیش بوی مدفوع را می دهد . گاهی هم ادرار کودک ، مخصوصا موقعی که هوا سرد است ، کدر به نظر می رسد ، بنابراین از دیدن رنگ ادرار فورا به این نتیجه نرسید که ادرار عفونی شده است . بوی ادرار برای تشخیص این مساله قابل اعتماد تر است . به گزارش اسان طب غیر از بو و رنگ ادرار ، اگر کودک در هنگام ادرار کردن از سوزش یا درد شکایت می کند باید او را نزد پزشک ببرید تا در صورت لزوم مورد درمان آنتی بیوتیکی قرار بگیرد .

در تمام موارد عفونت ادراری در کودکان ، همه دستگاه ادراری کودک دقیقا و به طور کامل باید با آزمایش ها و معالجات گوناگون مورد بررسی قرار بگیرد . عفونت های دستگاه ادراری معمولا در کودکانی که مجاری ادرار آنها درست شکل نگرفته است ، دیده می شود ، هر چند کودکانی هم که از این نظر سالم هستند ، عفونت دستگاه ادراری می گیرند . اگر چنین نا به هنجاری ای در دستگاه ادراری وجود دارد ، باید قبل از آن که به کلیه ها آسیب شدید وارد شود ، آن را معالجه کرد ، به همین دلیل لازم است که پزشک یکی دو ماه بعد از معالجه مشکل عفونت ادراری در کودکان ، او را دوباره معاینه کند و از سلامتی او مطمئن شود . معالجه عفونت دستگاه ادراری را معمولا ده تا چهارده روز ادامه می دهند و سپس آزمایشات مفصلی برای اطمینان از خشک شدن چرک و از بین رفتن عفونت انجام می دهند .

علت تکرر ادرار کودکان چیست ؟

نکاتی از عفونت ادراری در کودکان

بسیار مهم است که به دختر ها یاد بدهید که خود را از جلو به عقب بشویند تا آلودگی و میکروب مدفوع داخل مهبل آنها نشود ، زیرا یکی از علل عمده ابتلای دخترها به عفونت ادراری ، رعایت نکردن همین نکته ساده است .

چرک در ادرار دختربچه ها نشانه عفونت ادراری در کودکان نیست

در دخترها چرک می تواند از عفونت مهبل باشد ، هر چند در نوع خفیف ، تورم یا ترشح قابل ملاحظه ای دیده نمی شود ، به همین دلیل بدون آزمایش و معاینه دقیق ، نباید تصور کرد که چرک موجود در ادرار دختر بچه قطعا به خاطر عفونت دستگاه ادراری است . ابتدا باید سعی کرد نمونه ادرار پاکیزه او را بگیرند . یعنی ابتدا ناحیه آلت را با صابون بشویند و با پنبه خشک کنند و سپس از او نمونه ادرار بگیرند .

 

منبع مطلب عفونت ادراری در کودکان : سایت آسان طب

http://asanteb.com/


نظر

پستانک اگر درست از آن استفاده شود ، راه موثرتری برای جلوگیری از مکیدن شست است ، اغلب کودکانی که برای چند ماه اول زندگی پستانک می خورند ، هیچ وقت شست خود را نمی مکند ، حتی اگر در ماه سوم یا چهارم پستانک را کنار بگذارند .

پستانک

پستانک

پستانک به آرام کردن کودک کمک می کند . پستانک انواع مختلفی دارد و از دو بخش پلاستیکی و کائوچوئی  تشکیل شده است . قسمت کائوچویی نمی گذارد پلاستیک وارد دهان کودک شود و جلوی خفگی او را می گیرد .

نوزادی که گاهی احساس ناراحتی می کند ، اغلب با مکیدن پستانکش آرام می شود ، ما نمی توانیم علت این است که ایا مکیدن واقعا کودک را آرام می کند ویا او را مشغول نگه می دارد تا از واکنش عمیق مکیدن لذت ببرد .

پستانک اگر درست از آن استفاده شود ، راه موثرتری برای جلوگیری از مکیدن شست است ، اغلب کودکانی که برای چند ماه اول زندگی پستانک می خورند ، هیچ وقت شست خود را نمی مکند ، حتی اگر در ماه سوم یا چهارم پستانک را کنار بگذارند .

بعضی ها می پرسند اگر قرار است پستانکها جای مکیدن شست را بگیرد فایده ان چیست . کودکی که پستانکش را  می خورد معمولا در ظرف چند ماه آن را کنار می گذارد ، در حالی که بچه ای که شست می مکد ، ممکن است آن را تا دو سالگی هم ادامه بدهد . به گزارش اسان طب از آن مهمتر این که  پستا نک دندان ها را از جای خود خارج نمی کند .

چگونه می شود برای جلوگیری از مکیدن شست از پستانک استفاده کرد ؟

حدود 50 درصد بچه ها فقط گاهی و برای مدت کوتاهی انگشت خود را می مکند . در مورد آنها لازم نیست جلوی دستشان را بگیرید یا به آنها پستانک بدهید.

اگر کودک برای چند ماه به مکیدن شست عادت کند ، بعید است که پستانک را بپذیرد . او نه تنها از مکیدن شست لذت برده ، بلکه حس کردن گرما و پوست شست هم به او لذت داده است . اگر می خواهید به کودک پستانکی بدهید ، آن را در روزهای اول زندگی به او بدهید .

بهترین موقع برای دادن پستانک وقتی است که کودک با دهانش دنبال چیزی می گردد و سعی می کند هر چه را که دم دستش می اید ، بمکد در ماههای اول زندگی کودک به ندرت پیدا می شود ، مگر آن که بخواهد شیر بخورد . در سه ماه اول زندگی ، کودک هر قدر که دلش می خواهد به او پستا نک بدهید و مطمئن باشید که بعدها خودش دست بر می دارد .

نکته :

هنگامی که کودک دندان های کمی دارد ، ممکن است بخش لاستیکی پستانکش را بجود . تکه های آن می تواند باعث خفگی کودک شود ، بنابراین وقتی پستا نک کهنه می شود ، مورد جدیدی بخرید .

 

منبع مطلب پستانک : سایت آسان طب

http://asanteb.com/